Dezinfectanții sunt substanțe antibacteriene care se aplică pe diverse suprafețe și materiale cu scopul de a distruge microorganismele existențe pe acestea sau de a le aduce la un nivel suficient de scăzut pentru siguranță. Acțiunea de dezinfecție este aplicarea tratamentului de igienizare pentru a combate microorganismele, inclusiv sporii. Dezinfectanții pot avea spectru de acțiune diferit, cum ar fi efect bactericid, virulicid, fungicid sau sporicid.

Dezinfecția este necesară în mai multe industrii, de la cea sanitară, alimentară, precum și cea cosmetică. Aplicarea corectă a tratamentului de dezinfecție reduce răspândirea microorganismelor generatoare de boli și igienizează locația unde a fost aplicat tratamentul.

Eficienta dezinfectanților este influențată de mai mulți factori și anume: modul de formulare al acestora, concentrația, timpul de contact, temperatură, ph-ul și duritatea apei utilizate pentru diluare unde este cazul. Pentru a știi care este tipul de dezinfectant de care ai nevoie și cum să-l folosești, ți-am pregătit un ghid de utilizare a dezinfectanților pe care-i oferim.

 

RIFRAXSAN DEZINFECTANT

RIFRAXSAN este un dezinfectant detergent cu autouscare, eficient împotriva bacteriilor (atât Gram+, cât și Gram-), fungilor și virușilor. Se utilizează pentru igienizarea suprafețelor lavabile oriunde există pericolul unei contaminări.

RIFRAXSAN se folosește în spitale, sanatorii, azile de batrâni, întreprinderi ale industriei alimentare, unitați de alimentație publică, pentru dezinfecția zilnică a noptierelor, paturilor, balustradelor, obiectelor sanitare, suprafețelor de lucru și echipamentelor.

 

Caracteristicile chimice și fizice

Aspect: lichid limpede

Culoare: roz

Miros: citrusy

pH (nediluat): 10,5+/-0,5

Densitate: 0,98+/-0,01

Modul de utilizare și dozajul

Target: Suprafețe

Diluare și dozare: nediluat

Timp de acțiune: 15 minute.

Spray-pulverizarea pânză, hârtie

sau de suprafață

OXYGENA dezinfectant nespumant

OXYGENA este un dezinfectant nespumant pe bază de acid peracetic stabilizat și apă oxigenată stabilizată. Acționează împotriva bacteriilor, fungilor și virusilor, inclusiv la temperaturi scăzute. Nu corodează aluminiul, oțelul inoxul, oțelul cositorit, materialele plastice precum teflonul, PE, PP și PS. Corodează fierul.

Dezinfectează eficient instalațiile și utilajele din industria laptelui și a lactatelor, a conservelor, băuturilor, cărnii, etc. Se utilizează de asemenea pentru dezinfectarea suprafețelor lavabile în unitățile de alimentație publică și sanitare.

 

Caracteristicile chimice și fizice

Aspect: lichid limpede

Culoare: incolor

Miros: înțepător

pH (nediluat): 1,5+/-0,2

Densitate: 1,07+/-0,01

Modul de utilizare și dozajul

Target: Dezinfectarea suprafețelor de alimentare

Diluare și dozare

Dezinfectarea: 0,5 -5 % fungicid: 3%. Utilizați cu instrumente speciale și echipamente. Clătiți bine.

Timp de lucru: 15 minute.

DEORNET CLOR detergent dezinfectant

DEORNET CLOR este un detergent dezinfectant degresant cloroactiv cu efect deodorant. Forța puternică de dezinfectare permite eliminarea bacteriilor Gram+ și Gram-, respectiv a virușilor și a fungilor. Datorită eficienței de curățare detergentul garantează strălucirea și curățarea perfectă a suprafețelor.

Este folosit în spitale, case de îngrijire, școli, parteneriate și de fiecare dată când există nevoia pentru dezinfectare și curățare, eliminând orice mirosuri neplăcute.

Caracteristicile chimice și fizice

Aspect: lichid limpede

Culoare: galben

pH (nediluat): 13,5+/-0,5

Densitate relativă: 1,07+/-0,01

Modul de utilizare și dozajul

Target: Suprafețe

Diluare și dozare

Timp de acțiune: 15 minute.

Dezinfectarea: 10%

Interiorului toaletei: nediluat

Curățare în profunzime: 3-10%.

Podele: 0,5-1%.

AQUOXIL- dezinfectant înălbitor lichid pentru rufe

AQUOXIL este un dezinfectant înălbitor cu acțiune bactericidă (atât Gram +, cât si Gram -) fungicidă și virucidă. Își păstrează efectul de înălbire și efciență chiar și la temperaturi scăzute;

Dezinfectează rufele din spitale, sanatorii, azile de batrâni și este recomandat pentru spălarea articolelor delicate, cum ar fi lenjeria de corp. Aquoxil este în stare să elimine mirosurile neplăcute protejând țesăturile tratate.

Caracteristicile chimice și fizice

Aspect: lichid limpede

Culoare: incolor

Miros: înțepător

pH (nediluat): 1,5+/-0,2

Densitate: 1,07+/-0,01

Modul de utilizare și dozajul

Target: țesuturi de dezinfectare

Diluare și dozare

Dezinfecția: 1-5%

Dozare cu ajutorul dispozitivelor

electronice: se utilizează 5-10 g de

produs la kg de rufe uscate, timp

de cel puțin 15 minute. Sau 1-4%.