Pentru a termina cât mai repede curățenia, este important să lucrezi organizat. Descoperă ce pași trebuie să urmezi și care este ordinea corectă a acestora.

Lucrează organizat

Cu siguranță, curățenia este un proces anevoios și neplăcut pentru toată lumea și tocmai din acest motiv fiecare persoană caută o metodă de a termina cât mai repede. Specialiștii consideră că cea mai des întâlnită greșeală este aceea de a curăța cameră cu cameră. Concentrându-te mai mult pe o anumită încăpere, vei obosi și nu vei mai reuși să le cureți la fel pe toate.

Ca să faci curat mai rapid, în primul rând, trebuie să îți schimbi strategia. Dacă urmezi fiecare pas, pe rând, în întreagă locuința, vei obține rezultate mult mai bune decât dacă ai curăța o întreagă încăpere și apoi ai trece la următoarea. De exemplu, atunci când ștergi praful, șterge-l în întreagă locuința, trecând apoi la altă activitate.

 

Începe de sus în jos, de la stânga la dreapta

Nu începe prin a șterge măsuța de cafea, apoi prin a șterge jaluzelele, iar la final să descoperi că măsuța de cafea este iar plină de praf. Începe întotdeauna de la cel mai înalt punct al încăperii și mișcă-te în încăpere de la stânga la dreapta acesteia. În felul acesta, vei fi sigură că nu ai ratat nici o zonă din greșeală și eviți munca inutilă și risipa de timp.

Aspiră sau mătură praful înainte de a spăla cu mopul

Este o regulă esențială, întotdeauna îndepărtează praful și murdăria de pe pardoseală, fie că e vorba de gresie, plăci ceramice, dușumea sau parchet. După ce nu mai există deloc praf, este mai simplu să speli cu mopul, folosind un detergent pentru pardoseli. Dacă omiți această etapă și vreți doar să speli pe jos, vei amesteca particulele de praf cu apă și soluția de curățenie, iar murdăria va fi mult mai greu de îndepărtat. Este indicat să dai cu mopul începând de la un colț îndepărtat al camerei, îndreptându-vă spre ușă.

Păstrează-ți ustensilele la îndemână

Dacă ai mereu cu tine soluțiile de curățat și ustensilele necesare vei economisi mult mai mult timp decât dacă ești nevoită să te plimbi mereu prin casă în căutarea lor. Pune-le pe toate într-un coș și ia-le cu tine în fiecare cameră în care faci curat.

 

Întreține curățenia

Cea mai importantă regulă pentru a face curățenia generală mult mai ușoară și rapidă este aceea de a preveni acumularea murdăriei. Dacă faci curat mai des, chiar și superficial, îți va fi mult mai simplu să faci apoi curățenie generală.