S-a dovedit științific că simpla îmbunătățire a calității aerului într-un birou va crește productivitatea și satisfacția celor care lucrează acolo. Iar când colegii se simt bine la birou, chiar și munca mai puțin plăcută se face mai cu spor iar motivele de nemulțumire sunt tot mai mici. Cu alte cuvinte, mediul de lucru curat și sănătos are un impact direct și major asupra modului în care angajatul lucrează și se simte la locul de muncă.

Probabil colaborezi cu o firmă de curățenie, însă între vizitele acesteia, e ideal ca angajații să păstreze curățenia. Următoarele 7 lucruri te vor ajuta să faci curățenie la birou rapid și eficient. Verifică dacă ai următoarele lucruri la serviciu:

 

1. Suficient spațiu de stocare

Birourile pot deveni rapid dezorganizate, cu toate hârtiile, dosarele și obiectele de papetărie. De aceea, trebuie să te asiguri că le oferi angajaților tăi suficiențe rafturi sau sertare. De asemenea, adaugă pe lista cutii și coșuri. Astfel, vor putea organiza documentele și alte obiecte necesare.

2. Șervețele umede și uscate

Utilizând șervețele umede, vei putea șterge rapid praful sau suprafețele murdare, fără a fi nevoie de lavete sau substanțe de curățenie. Acestea pot fi utilizate pentru a curăța de praf biroul, ecranul și tastatura computerului. Șervețelele uscate sunt necesare atât pentru uz personal, cât și pentru a șterge rapid orice incident. Poți opta pentru role de hârtie sau pentru cutii de șervețele.

3. Detergent de vase și burete

Bucătăria biroului nu trebuie neglijată, de aceea fiecare angajat în parte are responsabilitatea de a-și spăla singur vasele. Pentru a te asigura că nu vezi căni de cafea murdare, asigură-te că în bucătărie se află mereu detergent de vase și un burete.

4. Mătură

O mătură mică însoțită de un făraș este absolut necesară pentru a face curățenie la birou. Astfel, dacă se întâmplă un accident, se va putea face curățenie rapid. De asemenea, poți retușa anumite porțiuni care au devenit murdare, precum holul.

5. Mop

Din păcate, zilele ploioase sau vărsarea unei căni de cafea afectează considerabil starea de curățenie a biroului. De aceea, în orice birou este nevoie de un mop.

6. Detergent pentru suprafețe melaminate

Dacă ești nevoit să schimbi biroul unde lucrezi sau te-ai întors după un concediu, s-ar putea să găsești biroul prăfuit. În acest caz, poate fi util să ștergi biroul cu un detergent pentru suprafețe melaminate. Produsul îndepărteză praful și amprentele, reînoiește aspectul lemnului, lasând un miros plăcut după utilizare.

7. Odorizant de cameră

Pentru a reîmprospăta mediul de birou, este recomandabil să folosești odorizante care furnizează mirosuri plăcute și schimbă aerul din interior.