Nu ar trebui să vă surprindă faptul că majoritatea săpunurilor, care sunt vândute în magazine conțin o cantitate mare de substanțe chimice. Dacă sunteți îngrijorați cu privire la toxinele pe care le utilizați zi de zi, atunci este posibil să luați în considerare trecerea la un săpun ecologic. În rândurile care urmează vă prezentăm beneficiile săpunurilor ecologice față de cele obișnuite.

Săpunurile non-ecologice pot conține ingrediente toxice

Agenţia de Protecţie a Mediului din Statele Unite ale Americii a atras atenţia asupra unui ingredient nu tocmai sănătos, aflat în multe săpunuri antibacteriene non-biodegradabile, și anume triclosan. Acest ingredient este toxic și poate cauza următoarele efecte:

  • Slăbirea sistemului imunitar
  • Scăderea fertilității
  • Alterarea hormonilor
  • Defecte de naștere

Chiar dacă folosiți exclusiv săpun biodegradabil acasă, vă puteți confrunta la un moment dat cu o dilemă: a fi expus la germeni potențiali contagioși (de exemplu, după ce dați mâna cu cineva care tocmai a strănutat) sau a vă spăla pe mâini cu săpun non-biodegradabil. În acest caz, e mai bine să riscați să vă expuneți la bacterii, așteptând să ajungeți acasă pentru a vă spăla pe mâini decât să vă spălați imediat cu săpun non-biodegradabil dintr-o baie publică.

Beneficiile săpunurilor ecologice

Săpunul ecologic este blând nu doar cu mediul, cât şi cu pielea voastră. Spre deosebire de săpunul obișnuit, cel ecologic are o acţiune antibacteriană naturală ceea ce-l face alegerea perfectă pentru a vă proteja pielea şi pentru a vă întări imunitatea.

Săpunurile ecologice:

  • Nu sunt testate pe animale
  • Sunt foarte ușor asimilate de pielea sensibilă
  • Nu provoacă senzația de piele uscată

 

Noi vă recomandăm săpunurile lichide din gama Mopy Profesional, biodegradabile, cu o bună compatibilitate faţă de piele și la prețuri accesibile.