Igiena și curățenia sunt cei mai importanti factori pentru a ne bucura de un stil de viață sănătos. Mediul în care trăim este ideal dezvoltării acarienilor și bacteriilor, iar curățenia este cea care ne ajută să îi evităm și să ne păstrăm viața sănătoasă. De cele mai multe ori starea de bine este dată de un mediu curat și luminos, iar pentru a putea păstra o curățenie adecvată, trebuie folosite numai produse speciale, profesionale și astfel toate spațiile vor fi curățate și dezinfectate cu success.

Indiferent de motivul pentru care ai nevoie de produse de curățenie: firmă de curățenie, afacere în zona serviciilor sau propria casă, trebuie să ai în vedere anumite criterii atunci când alegi produsele.

În rândurile care urmează, îți prezentăm de ce trebuie să ții cont pentru achiziţionarea unor produse cât mai eficiente.

Ingredientele contează

Începe cu lista de ingrediente. Simpla citire a etichetei poate fi de real folos. În cadrul acesteia trebuie să fie menţionate toate tipurile de substanţe folosite, cu menţiuni exacte despre cantităţi. Cele care nu conţin detalii specifice, ar trebui să ridice un semn de întrebare. Există posibilitatea să fie produse sigure și fără o listă de ingrediente, însă nu merită să riști.

 

Prețul, indicator al calității

Un indice bun după care te poți ghida pentru a alege soluţia potrivită este aproape întotdeauna preţul. Astfel nu va fi la fel de dificilă formarea unei idei despre respectivele articole.

De obicei, atunci când preţul este unul incredibil de mic, înseamnă că şi calitatea va lăsa de dorit. Cele ieftine conţin diverse substanţe cu acţiune toxică. Mai mult decât atât, acestea îşi dovedesc ineficienţa încă de a prima utilizare.

Astfel, procesul de igienizare a spaţiilor murdare şi prăfuite este îngreunat şi chiar imposibil de realizat.

Fiecare produs are rolul său

Există detergenți special creaţi pentru anumite suprafeţe. Asigură-te că nu folosești un anumit produs pe suprafața nepotrivită pentru că astfel riști să o deteriorezi. Oricât de eficient ar fi un produs pe o anumită suprafață, folosit pe alta decât cea pentru care a fost creat poate deveni dăunător.

Alege Eco!

Detergenții ecologici nu conțin chimicale dăunătoare utilizatorilor lor și nici nu sunt ambalați în recipiente care nu se pot recicla sau refolosi. Nu conțin alergeni ce se vor transfera din haine pe pielea corpului. Pot fi folosiți la temperaturi mici și pot economisi astfel energia necesară încălzirii apei la temperaturi recomandate pentru spălarea cu detergenții convenționali.

Sunt blânzi cu pielea și nu dăunează mediului înconjurător, nu conțin derivate petrochimice și parfumuri nocive și în același timp sunt la fel de accesibili la preț cu detergenții tăi obișnuiți.