Pentru a vă bucura de o perioadă cât mai îndelungată de electrocasnicele care vă fac viața mai ușoară, este foarte important ca acestea să fie foarte bine întreținute. Elementul central al bucătăriei, aragazul, devine un motiv de mândrie și o indicație a respectului vostru pentru bucătărie și munca depusă acolo atunci când e curat, iar un aragaz strălucitor devine contagios, motivându-vă să păstrați curățenia în toată bucătăria. De aceea, v-am pregătit în rândurile de mai jos câteva sfaturi pentru a-l curăța corespunzător.

Cât de des trebuie curățat aragazul?

Pentru a menține aragazul curat, cel mai bine este să-l curățați după fiecare utilizare. Ștergeți-l cu o cârpă umedă sau un burete cu săpun. Cu cât îl ștergeți mai des, cu atât va fi mai rar nevoie să-l curățați în profunzime.

 

Materialul de curățare

 

 

Aragazul nu se curăţă cu perii dure sau instrumente metalice nici la exterior, nici în interior. Pentru curăţarea exterioară a aparatelor electrocasnice de bucătărie utilizaţi o lavetă moale umedă. În niciun caz nu folosiţi produse abrazive care ar putea să strice suprafaţa aparatului.

În cazul plitei, fiecărei componente îi corespunde un mod de întreţinere specific. Pentru păstrarea emailului este ideal un burete de răzuit. Pentru inox, cel mai potrivit este un burete moale. Pentru grătare este bine să folosiţi o perie, un burete de sârmă sau un burete abraziv

Sfaturi de curățare

Înaintea oricărei operaţiuni de întreţinere se recomandă deconectarea aparatului de la reţeaua electrică şi oprirea alimentării de la reţeaua de gaze. Începeți prin înlăturarea ochiurilor și butoanelor și introduceți-le separat într-un recipient cu apă călduță și detergent special pentru ca grăsimea să fie înlăturată cu o mai mare ușurință.

Pentru grătarul aragazului, folosiţi o pungă suficient de mare ce poate fi închisă ermetic. Adăugaţi în interior o pastă din bicarbonat de sodiu şi apă oxigenată. Grăsimea va dispărea iar componentele metalice vor căpăta strălucire. Frecaţi bine suprafaţa cu detergent de aragaz şi după aceea clătiţi. Pe un bureţel sau o cârpă de curăţat puneţi o picătură de detergent de aragaz, udaţi bureţelul, stoarceţi toată apa, după care începeţi şi ştergeţi aragazul. Ştergeţi cu un prosop de bucătărie toată apa care se strânge pe suprafaţa aragazului. Scoateţi butonii de la înmuiat şi apoi frecaţi bine cu peria abrazivă.

Atunci când curăţaţi cuptorul, aprindeţi lumina din interior, dacă este prevăzut cu aşa ceva, pentru a avea o mai bună vizibilitate. Uşa cuptorului se spală pe dinafară cu o cârpă înmuiată în apă şi detergent după care se şterge cu o cârpă uscată.

Este indicat să folosiți un produs special pentru curățarea aragazului.

Noi vă recomandăm detergentul pentru aragaze și cuptoare din gama Mopy Profesional.  Acesta îndepărtează grăsimea de pe aragaz, grătar, plită, cuptor, oale, tigăi, rotisoare, vase emaliate, sticlă termorezistentă. Produsul se utilizează ca atare, pe suprafețe calde sau reci, recomandându-se folosirea mănuşilor de menaj.